(För 9 personer)
½ kg salta fläsksvålar och ben
5 liter vatten
1 kkp hafregryn
1½ liter potatis
2 morötter
1 kålrot
½ liter mjölk
En knifsudd starkpeppar
Fläsksvålar och ben påsättas i det kalla vattnet och få koka omkring 2 timmar, då grynen tillsättas. Härefter kokas potatisen, kålroten och morötterna och skäras i bitar, samt läggas i soppan. När de äro kokta, tillsättes pepparn och mjölken, hvarefter alltsammans får ett uppkok och soppan är färdig att serveras.
Recept från: Torparhustrun Johanna Andersson, Mossvik, Arvika, Värmland.
Upptecknat: Den 1 augusti 1899 av Nanna Norbäck (Uppsala 29403:18 a-b)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer