Stekt kojufver från Skånela

Ingredienser

(För 5 pers)
½ kg kojufver
2 l vatten
1 msk salt
10 kryddpepparkorn
3 lagerblad
1 kkp rågmjöl
Fläskflott
½ l mjölk

Beredning

Kojufvret tvättas, påsättes med saltet i kallt vatten, får koka upp, de öfriga kryddorna tillsättas och allt får koka 2-3 timmar. Kojufret upptages att svalna, skäres i skifvor, ganska tunna, hvilka vändas i rågmjöl och stekes i fläskflott.

Pannan urvispas med mjölken, hvilken kokas en liten stund, hälles sedan öfver de stekta skifvorna.

Recept från: Statdräng C Ohlsson, Skalmsta, Skånela, Uppland.
Upptecknat: Den 7 juni 1940 av Anhild Ericsson. (Uppsala 29403:17)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    300
    Uppdaterad 26 januari 2021

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.