Köttpudding från Älvkarleby

Ingredienser

Recept:
3 kkp kokt kött
1 kkp risgryn
1 l mjölk
1 ägg
Hvitpeppar
Salt
½ msk smör

Beredning

Risgrynen kokas i mjölken till en gröt. Slås upp att svalna. Det hackade köttet, ägget uppvispadt i en del af mjölken kall, tillsättes samt smaksättes med peppar och salt. Smeten slås i en form smord med kallt smör och gräddas i ugn.

Recept från: Gustafva Broman, Harnäs bruk, Älvkarleby, Uppland.
Upptecknat: Den 10 augusti 1901 av Greta Wesslén. (Uppland 29403:17)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 26 januari 2021

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.