Korfgröt från Arvika

Ingredienser

(För 10 personer)
2½ liter vatten
750 g ben och fläsksvålar
½ liter hafregryn
3 dl sirap
1 tsk kryddpeppar

Beredning

Vattnet och svålarna läggas i det kalla vattnet och få koka 1 à 2 timmar. I detta spad få grynen koka tills de äro mjuka. Då tillsättes sirapen och kryddpepparn och allt får koka upp. Serverassom den är eller uppstekt, med mjölk.

Recept från: Rättarhustrun Maria Andersson, Kyrkbyn, Arvika, Värmland.
Upptecknat: Den 30 juni 1899 av Nanna Norbäck (Uppsala 29403:18 a-b)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 26 januari 2021

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.