(För 10 personer)
2½ liter vatten
750 g ben och fläsksvålar
½ liter hafregryn
3 dl sirap
1 tsk kryddpeppar
Vattnet och svålarna läggas i det kalla vattnet och få koka 1 à 2 timmar. I detta spad få grynen koka tills de äro mjuka. Då tillsättes sirapen och kryddpepparn och allt får koka upp. Serverassom den är eller uppstekt, med mjölk.
Recept från: Rättarhustrun Maria Andersson, Kyrkbyn, Arvika, Värmland.
Upptecknat: Den 30 juni 1899 av Nanna Norbäck (Uppsala 29403:18 a-b)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer