Kalvstek från Sollentuna

Beredning

Under fjorton dagar får kalvköttet ligga i grovt salt. Därefter tar man upp det och sköljer det väl i kallt vatten. Så får det rinna av.

En bakugn eldas ganska het. Därpå lägges vedträn härs och tvärs. Det får ej vara så hett att vedträna börjar kola. Ovanpå dessa lägges köttet, som så får stekas i ett par dagar.

Köttet blir på detta vis alldeles torrt utanpå och saftigt och gott inuti. Det kan gömmas hur länge som helst.

Recept från: Alma Lindh, Lilleskog, Sollentuna, Uppland.
Upptecknat: Den 23 juli 1912. Av Hedvig Brusewitz. (Uppsala 29403:17)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    300
    Uppdaterad 26 januari 2021

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.