(Hvardagsmat)
1 svinhufvud
2 tsk hvitpeppar
2 msk salt
Svinhufvudet påsättes att koka så länge tills köttet lossnar från benen. Köttet skäresnu i fina tärningar, hvilka lägges hvarftals med kryddor i en handduk. Denna tillknytes hårdt och lägges i press tills syltan har kallnat, då den är färdig.
Recept från: Landtbrukare, Stensvik, Ljusterö, Uppland.
Upptecknat: 1897 av Gerda Creutz Åkerström. (Uppsala 29403:17)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer