Fläsksylta från Ljusterö

Ingredienser

(Hvardagsmat)
1 svinhufvud
2 tsk hvitpeppar
2 msk salt

Beredning

Svinhufvudet påsättes att koka så länge tills köttet lossnar från benen. Köttet skäresnu i fina tärningar, hvilka lägges hvarftals med kryddor i en handduk. Denna tillknytes hårdt och lägges i press tills syltan har kallnat, då den är färdig.

Recept från: Landtbrukare, Stensvik, Ljusterö, Uppland.
Upptecknat: 1897 av Gerda Creutz Åkerström. (Uppsala 29403:17)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    300
    Uppdaterad 12 mars 2021

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.