Blodpudding från Ljusterö

Ingredienser

(Hvardagsmat)
2 l blod
1 l dricka el mjölk
1 kkp sirap
1 kkp socker
2 tsk krydd- och hvitpeppar
1 stor lök
Rågmjöl

Beredning

Blod, dricka samt litet af mjölet blandas väl. Kryddorna tillsättes och till sist nedröres så mycket mjöl som behöfves för att smeten skall ringla sig efter vispen. Smeten slås nu i en smord form och gräddas i medelmåttig ugnsvärme.

Recept från: Landtbrukare Åkerström, Stensvik, Ljusterö, Uppland.
Upptecknat: 1897 av Gerda Creutz. (Uppsala 29403:17)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    300
    Uppdaterad 26 januari 2021

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.