(För 3 personer)
1 liter mjölk
1 ägg
1 kkp mjölk
1 msk hvetemjöl
1 msk potatismjöl
1 tsk salt
Mjölken kokas upp. Ägget, mjölken och mjölet vispas tillsammans och nedröres i den kokande mjölken, hvarefter alltsammans får koka upp. Afsmakas med salt.
Recept från: Daglönarhustrun Thilda Sofia Larson, Kulla, Kisa, Östergötland
Upptecknat: Den 21 juli 1904 av Signe Liljedal (Uppsala 29403:24)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer