1 msk smör
2 msk mjöl
2 kkp grädde
2 ägg
½ tsk socker
Muskotblomma
Till panering:
Stötta skorpor
Ägghvita
Till stekning:
½ msk smör
Smör och mjöl sammanfräses samt påspädes med grädde. Såsen, som bör vara ganska tjock, kokas 10 minuter. Under tiden hårdkokas äggen som skalas och hackas. Dessa jämte socker och muskotblomma tillsättas, som nu får ett kort uppkok och ställes därefter ut att kallna. Sedan formas däraf små bullar, som penslas med ägghvita och beströs med skorpbröd. Dessa stekes gulbruna och serveras genast.
Recept från: Fröken Gustafva Hedström, Gammelbyn, Burträsk, Västerbotten
Upptecknat: 1906 av Magda Burlin (Uppsala 29403:19)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer