5-marker-korf från Nyed

Ingredienser

5 marker fläskkött
5 marker nötkött
5 marker fläsktärningar
5 marker förvällda potatis
¾ stop mjölk
1½ msk salt
1 msk kryddpeppar

Beredning

Fläsket skäres i tärningar, köttet skäres och hackas eller males fint, potatisen förvälles, så att skalet nätt och jämt lossna, skalas och rifves. Alltsammans blandas och arbetas väl i en timma, stoppas i korfvar och rökes. Användes mest stekt till middag.

Recept från: Änka och backstugusittare Anna Lovisa Nilsson, Krakerud, Nyed, Värmland.
Upptecknat: Den 19 juni 1899 av Signe Bagge (Uppsala 29403:18b)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 26 januari 2021

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.