Stång-riddare (korv) från Knivsta

Ingredienser

(För 8 personer)
2,2 kg kokt, rifven potatis
1 svinlunga, njurar och hjärta
1/3 lite svinblod
4 st rödlökar
1 msk stött hwitpeppar
3 msk salt

Beredning

Potatisen kokas, skalas och rifves, njurar, lunga och hjärta hackas eller males fint. Bloden, kryddorna och den finhackade löken tillsättes, hvarefter allt väl sammanblandas och stoppas i fjälster. Korfven upphänges sedan att torka, hvarefter den kan serveras antingen halstrad eller stekt i panna med potatis.

Recept från: Lärarinnan A Brunnér(?), Knivsta, Uppland.
Upptecknat: Den 4 september 1899 av Frida Österberg. Uppsala (29403:17)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    300
    Uppdaterad 12 mars 2021

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.