Blodpudding från Börstil

Ingredienser

4 liter blod
½ liter mjölk
1 kg groft rågmjöl
1 kkp smält ister
1 msk mejram
3 msk salt
1 msk kryddpeppar
3 rödlökar

Beredning

Blodet silas och blandas med mjölken. Mjölet iröres och därefter det smälta istret och kryddorna. Insättes i medelmåttig ugnsvärme att grädda ungefär 2-3 timmar. Serveras med lingon uppblandade med mjölk.

Recept från: Bonden Johan Andersson, Ytter Nuttö, Börstil, Uppland.
Upptecknat: 12 augusti 1900 av Matilda Andersson. (Uppsala 29403:17)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    300
    Uppdaterad 25 januari 2021

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.