1½ liter mjölk
16 lod mjöl (hvetemjöl)
Salt
1 hg fläsk
1 liter mjölk uppkokas och däri nedvispas en afredningaf den öfriga mjölken och hvetemjölet. Alltsammans får ett godt uppkok och afsmakas med salt. Fläsket skäres i skifvor och stekes, samt lägges upp på särskildt fat. Flottet hälles öfver gröten, som ätes tillsammans med fläsket.
Recept från: Anna Eriksson, Fredriksdal, Vagnhärad, Södermanland.
Upptecknat: Den 7 augusti 1908 av Anna Zimmerman (Uppsala 29403:16)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer