Pepparrotskött från Tyresö

Ingredienser

(För 6 personer)
2 kg bringa
Vatten
Salt

Sås:
2 msk smör
5 msk mjöl
Köttspad, mjölk
Riven pepparrot
Salt

Beredning

Köttet sätts på i saltat kokande vatten, skummas och får koka i ett par timmar.

Såsen: Smälter smöret och blandar ner mjölet, späder på med köttspad och mjölk och låter det koka en bra stund.

Sist tillsätts den rivna pepparroten och saltet.

Recept från: Bondhustrun Lisen Håkansson, Tageberg, Tyresö.
Upptecknat: 1915 av Inga Westberg (Uppsala 29403:16)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    300
    Uppdaterad 22 januari 2021

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.