(För 6 personer)
2 kg bringa
Vatten
Salt
Sås:
2 msk smör
5 msk mjöl
Köttspad, mjölk
Riven pepparrot
Salt
Köttet sätts på i saltat kokande vatten, skummas och får koka i ett par timmar.
Såsen: Smälter smöret och blandar ner mjölet, späder på med köttspad och mjölk och låter det koka en bra stund.
Sist tillsätts den rivna pepparroten och saltet.
Recept från: Bondhustrun Lisen Håkansson, Tageberg, Tyresö.
Upptecknat: 1915 av Inga Westberg (Uppsala 29403:16)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer