(För 9 personer)
1 kalvlever
2 kkp risgryn
½ - ¾ liter mjölk
2 ägg
Vitpeppar
Salt
Levern kokas först och rives. Risgrynen kokas mjuka i mjölken; däri blandas äggen och den rivna levern. Smaksättes med salt och peppar, hälles i formar och sättes in i ugnen att grädda.
Recept från: Lantbrukarhustru Agnes Gustavsson, Södra Rås, Älghult, Småland.
Upptecknat: Den 15 juli 1915 av Greta Nylander (Uppsala 29403:15)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer