Leverpudding från Älghult

Ingredienser

(För 9 personer)
1 kalvlever
2 kkp risgryn
½ - ¾ liter mjölk
2 ägg
Vitpeppar
Salt

Beredning

Levern kokas först och rives. Risgrynen kokas mjuka i mjölken; däri blandas äggen och den rivna levern. Smaksättes med salt och peppar, hälles i formar och sättes in i ugnen att grädda.

Recept från: Lantbrukarhustru Agnes Gustavsson, Södra Rås, Älghult, Småland.
Upptecknat: Den 15 juli 1915 av Greta Nylander (Uppsala 29403:15)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    300
    Uppdaterad 22 januari 2021

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.