Krås och fläsk från Södra Unnaryd

Ingredienser

(För 6 personer)
1½ liter mjölk
3 kkp mjöl (Korn)
½ kg salt fläsk
1 ägg
salt

Beredning

Fläsket skäres i bitar och stekes på vanligt sätt. Hälften af flottet lämnas kvar i pannan. Därpå hälles mjölken. Då den kokar låter man mjölet sakta sila mellan fingrarna ner i mjölken under det man vispar kraftigt. Då det kokat ¼ timme tillsätter man det uppvispade ägget och smaksätter med salt om så behövs.

Recept från: Södra Unnaryd, Småland.
Upptecknat: Okänt år av Anna Lundell (Uppsala 29403:15)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    300
    Uppdaterad 22 januari 2021

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.