(För 6 personer)
1½ liter mjölk
3 kkp mjöl (Korn)
½ kg salt fläsk
1 ägg
salt
Fläsket skäres i bitar och stekes på vanligt sätt. Hälften af flottet lämnas kvar i pannan. Därpå hälles mjölken. Då den kokar låter man mjölet sakta sila mellan fingrarna ner i mjölken under det man vispar kraftigt. Då det kokat ¼ timme tillsätter man det uppvispade ägget och smaksätter med salt om så behövs.
Recept från: Södra Unnaryd, Småland.
Upptecknat: Okänt år av Anna Lundell (Uppsala 29403:15)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer