Köttbullar från Vetlanda

Ingredienser

(För 10 personer)
1 kg benfritt svinkött
2 små schalottenlökar
1 msk mjöl
2 msk stötta skorpor
1 ägg
2 tsk kryddpeppar
4 msk grädde
3 tsk salt
1 kkp vatten
Flottyr

Beredning

Köttet hackas väl tillsammans med den skalade löken. Ägg, grädde, vatten, mjöl, skorpor och kryddor tillsättas och blandas väl med köttet. Flottyren upphettas i en stekpanna. Af smeten formas med händerna runda bullar, som ilägges i stekpannan en i sänder och få genomstekas.

Recept från: Lovisa Ström, gift med arbetskarlen Viktor Ström, Flugeby, Vetlanda, Småland.
Upptecknat: Den 4 augusti 1904 av Eva Florén (Uppsala 29403:15)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    300
    Uppdaterad 22 januari 2021

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.