Kalfstek från Vetlanda

Ingredienser

1 liten kalfstek, hel
2-3 msk fläskslott eller ister
½ msk mjöl
Starkpeppar
Lagerblad
Salt
Vatten

Beredning

Köttet tvättas i kallt vatten. Flottet lägges i en stekpanna och upphettas hvarefter steken ilägges och insättes i ugnen att brynas. Då den är brynt påspädes vatten och kryddor och salt tillsättes. Steken öses emellanåt. Då den är färdigstekt tages den upp och såsen afredes med mjöl och vatten.

Recept från: Brukarhustru Amanda Holmgren, Flugeby, Vetlanda, Småland.
Upptecknat: Den 19 juli 1905 av Sigrid Fredriksson (Uppsala 29403:15)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    300
    Uppdaterad 22 januari 2021

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.