Glödhoppor från Södra Unnaryd

Ingredienser

(För 6 personer)
3/ kg salt torkad fårbringa

Beredning

Köttet med ben lägges i en vanlig saltlake, tages upp och hänges upp vid spisen att torka. Däraf skäres lagom stora bitar hvilka stekas på glöd och serveras till potatismos eller rotmos.

Recept från: Södra Unnaryd, Småland.
Upptecknat: Okänt år av Anna Lundell (Uppsala 29403:15)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    300
    Uppdaterad 22 januari 2021

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.