Köttsoppa från Tuna

Ingredienser

(För 3 personer)
425 g köttben (af bringan)
2 liter vatten
1 kkp grönärter
8-10 potatis
1 msk hvetemjöl
½ tsk salt

Beredning

Köttet påsättes i kallt vatten och får koka 2-3 timmar, då de väl sköljda ärterna iläggas. Potatisen tvättas, skalas och skäres i bitar samt lägges i soppan ungefär en 10 minuter senare än ärterna. Soppan får nu koka tills ärter och potatis äro mjuka, då soppan afredes med hvetemjölet utrördt i litet vatten. Soppan får ytterligare ett uppkok och afsmakas med saltet och är färdig att serveras.

Hvardagsrätt.

Recept från: Lisa Karin Magnidotter, Sågstugan, Tuna, Småland.
Upptecknat: Den 9 augusti 1900 av Nancy Envall (Uppsala 29403:15)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    300
    Uppdaterad 21 januari 2021

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.