Köttbullar från Svarttorp

Ingredienser

(För 12 personer)
1 kg malet oxkött
2 ägg
3 kkp grädde
1½ msk potatismjöl
Vitpeppar och salt efter smak
2 msk stötta skorpor, om smeten blir för lös

Beredning

De uppvispade äggen och grädden blandas med det malda köttet. Potatismjöl, salt och vitpeppar tillsättes. Om färsen ej känns nog fast, tillsättes de stötta skorporna.

Recept från: Bondhustrun Olivia Karlsson, Svarttorp, Småland.
Upptecknat: 1915 av Asta Lundin (Uppsala 29403:15)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    300
    Uppdaterad 21 januari 2021

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.