Ugnsstekt refbensspjäll från Alseda

Ingredienser

1 kg lite saltat refbensspjäll
½ tsk hvitpeppar
Vatten
1 msk mjöl
1 kkp mjölk
1 msk hackad dill

Beredning

Refbensspjället knäckes, tvättas i kallt vatten och beströs med peppar. Det brynes i god ugnsvärme och får steka tills det är mört. Flottet afskummas och såsen afredes med mjöl, mjölk och dill.

Recept från: Arbetarhustru Kristina Kjellman, Ädelfors, Alseda, Småland.
Upptecknat: Den 29 juli 1905 av Elsa Hallgren (Uppsala 29403:15)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 20 januari 2021

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.