1 kg salt kött
½ liter potatis
Vatten
1 kkp korngryn
Persilja
Köttet vattenlägges några timmar och påsättes i kokande vatten. När man skummadt soppan, ilägges grynen. Potatisen skalas och skärs i bitar som ilägges då köttet börjar kännas mört. Persiljan hackas och tillsättes strax innan soppan serveras.
Recept från: Arbetarhustru Kristina Kjellman, Ädelfors, Alseda, Småland.
Upptecknat: Den 28 juli 1905 av Elsa Hallgren (Uppsala 29403:15)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer