(För 5 personer)
2 höns
1½ l vatten
Salt
Sås:
1 msk smör
2 msk mjöl
5 kkp hönsspad
1 liten knippa persilja
2 liter potatis
Hönsen plockas, svedas och vingar och ben afhuggas. De urtagas, sköljas väl och torkas. Därefter skäras de i stycken och kokas i vatten. Då det kokar, skummas det väl. Efterhand som styckena blir möra, tagas de upp, men spadet får koka en stund med skrofvet, hvarefter det silas och skummas.
Smör och mjöl sammanfräsas, spadet tillsättes och såsen får koka en stund. Hackad persilja ilägges. Serveras i karott med såsen öfver.
Recept från: Hustru Bengta Jeppsson, Kopparp, Tottarp, Skåne.
Upptecknat: 1903 av Helena Kroon. (Uppsala 29403:14)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer