(För 9 personer)
9 ägg
5 kkp mjöl
9 kkp mjölk
1 tsk salt
2 hg fläsk
Äggen uppvispas med saltet. Under ständig omrörning dithälles mjölet och mjölken. Af flottet som blir af det stekta fläsket smörjes en stekpanna och meten dithälles. Då den börjat att stadga sig på bottnen, röres med en knif däri, hvarefter fläskskifvorna påläggas. Då kakan är färdig, uppstjälpes den, samt serveras varm.
Recept från: Hustru Bengta Jeppsson, Kopparp, Tottarp, Skåne.
Upptecknat: 1903 av Helena Kroon. (Uppsala 29403:14)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer