Fattigmansgås från Tottarp

Ingredienser

(För 8 personer)
2 hg fläsk
4 hg lefver
1½ liter potatis
4 msk mjöl
4 kkp kokande vatten eller efterbuljong
1 tsk peppar
3 tsk salt
1 liten lök
2 tsk mejram

Beredning

Blanda mjöl, salt och peppar på en tallrik, doppa häri det förut skurna fläsket samt lefvern. Skala och förväll potatisen i kokande, saltadt vatten. Skär dem i skifvor. Bryn den finhackade löken, gnid sönder mejramen. Lägg i en form hvarftals med fläsk, lefver och potatis samt alla kryddorna. Slå sist det kokande vattnet öfver. Öfverbind formen med smordt papper och ställ in den i ugnen. Den får stå omkring 1½ timme. Om man vill kan man bryna lefvern och fläsket innan det lägges i formen. Smaken blir då ej så rå.

Recept från: Jungfrun Kerstin Davidsson, Grönby, Tottarp, Skåne.
Upptecknat: 1903 av Helena Kroon. (Uppsala 29403:14)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    300
    Uppdaterad 20 januari 2021

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.