Brännesnuda eller Snudesö från Trelleborg

Ingredienser

(För 4 personer)
3 liter vatten
½ kg salt fläsk
1 hg hafregryn
1 liter potatis
2 stora morötter
2 purjolökar
1 msk hackad persilja
2 msk timjan

Beredning

Fläsket lägges i vatten dagen innan dess användning. Strax innan det skall kokas, hälles varmt vatten på det och får stå på en stund, hvarefter det borthälles. 3 liter vatten kokas upp, fläsket lägges i, efvenså de torra grynen. Efter 1½ timmes kokning, ilägges den råskalade potatisen, morötter, purjolök, persilja och timjan. Då allt är kokt är anrättningen färdig att servera.

Användes till middag såsom både förrätt och soppa.

Recept från: Bodkarlen Per Mårten, Västra Landtförsamlingen Trelleborg, Skåne.
Upptecknat: Den 23 juli 1898 av Hilda Aurelius. (Uppsala 29403:14)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    300
    Uppdaterad 20 januari 2021

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.