2 kkp lever
1 kkp grädde
1 kkp smält svinflott
4 anjovisar
1 stor lök
Peppar
Salt
Till formen: Späck
Levern males 2 gånger genom kvarn. Passeras därefter och blandas med grädde och flott, halvvarmt. Anjovisen hackas fint, löken rives och blandas i. Avsmakas med peppar och salt. En form beklädes med späckskivor och fylles, gräddas sedan i ugn tills den blir ljusgul. Formen får sedan kallna, men strax innan den stjälpes upp, sättes den på spisen och värmes.
Recept från: Lantbrukare NP Böring, Näsum, Skåne.
Upptecknat: Den 28 juli 1915 av Tulla Persson. (Uppsala 29403:14
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer