(För 6 personer)
Rester av kokt kalvkött
1 msk smör
1 msk socker
2 msk grädde el god mjölk
1 msk lingonsylt
Kalvköttet hackas och fräses i smör tillsammans med sockret. Grädden och lingonsylten tillsättas och det hela får ett uppkok.
Recept från: Smedshustru Anna Persson, Bjars gård, Gråmanstorp, Skåne.
Upptecknat: 1912 av Anna Berch. (Uppsala 29403:14)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer