Stufvad kalfbringa från Kalix

Ingredienser

(För 6 personer)
2,2 kg kalfbringa
1 msk smör
2 msk hvetemjöl
1½ msk salt
1 tsk kryddpepparkorn
1½ liter vatten

Beredning

Bringan knäckes, tvättas i kallt vatten och skäres i bitar. Smöret smältes i en järngryta, köttet nedlägges jämte kryddorna, mjölet vispas tillsammans med vattnet och hälles öfver. Det får därefter koka med tätt slutet lock 2-3 timmar, tills det blir mört. Under kokningen omröres ibland samt spädes med vatten ifall så behöfves.

Recept från: Bonden Johan Enström, Bondersbyn, Kalix, Norrbotten.
Upptecknat: Den 4 augusti 1906 av Maja Åkerström (Uppsala 29403:19)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    300
    Uppdaterad 14 januari 2021

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.