Lungkorf från Mellby

Beredning

Lunga, tunga, hjärta, njure af får eller svin males. Lungan har man förut hållit i kokande vatten några minuter. Massan kryddas sedan med salt, peppar och ingefära och stoppas i fjälster.

Recept från: Kerstin Jönsson, Lunnahöja by, Mellby, Skåne.
Upptecknat: Den 9 augusti 1902 av Hulda Sommarin. (Uppsala 29403:14)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    300
    Uppdaterad 12 mars 2021

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.