Lefverkorf från Herslöv

Ingredienser

1 svinlefver
Sticket (halsstycket)
3 dl mjölk
3 msk mjöl
1 msk salt
1 msk kryddpeppar
1 tsk ingefära

Beredning

Lefvern förvälles och drifves genom köttkvarn tillsammans med fläsket 1 gång. Det blandas med mjölken, mjölet och kryddorna. Stoppas sedan på krokfjälster och kokas i saltadt vatten. Ätes både varm och kall. Förvaras i vispad saltlake.

Recept från: Hustru Cecilia Nilsson, Herslöv, Skåne.
Upptecknat: 1903 av Anny Bager. (Uppsala 29403:14)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 12 mars 2021

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.