Köttsoppa från Nederluleå

Ingredienser

(För 9 personer)
1½ kg nötkött
5 liter vatten
Salt
1½ liter potatis

Klimp:
½ liter mjölk
Mjöl

Beredning

Köttet hugges i stycken och påsättes i det kalla vattnet, saltas och får koka omkring 3 timmar. Då läggs den råskalade potatisen i. Af mjölken och mjölet göres en fast deg och däraf formas små runda bullar, som läggs i soppan ungefär en kvart innan den är färdig.

Recept från: Hemmansägare Nordström, Björsbyn, Nederluleå, Norrbotten.
Upptecknat: Den 2 augusti 1906 av Nanny Wester (Uppsala 29403:12)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    300
    Uppdaterad 14 januari 2021

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.