4 ägg
3 msk mjöl (hvete)
2 kkp mjölk
1 msk socker
½ tsk salt
Litet hackad gräslök
Äggen vispas väl, mjölk socker, salt och gräslök iblandas. Sist iröres mjölet, en matsked i sänder. En stekpanna smörjes med flott (sedan den först upphettats) och smeten slås i. Man sticker däri med en knif tills den blir färdigbakt. Då den är brun under vändes den och bakas på andra sidan.
Ätes tillsammans med stekt fläsk och användes i vardagslag till kvällsmål.
Recept från: Arbetarhustru Anna Ohlsdotter, Västra Karleby, Skåne.
Upptecknat: Den 17 augusti 1900 av Agnes Palm. (Uppsala 29403:14)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer