Fläskkorv från Tynderö

Beredning

Till 3 kg fläskkött tages 1½ kg oxkött och ¾ kg späck. Utspädes med fläskspad kokat på svålar och ben. Spadet skall svalna och allt fett skummas av, innan det tages. Lägg härtill två nävar salt och två nävar kryddpeppar, samt litet nejlikor. Arbetas 1 timme. Stoppas i skinn.

Recept från: Hemmansägare Daniel Strandholm, Holmö, Tynderö, Medelpad.
Upptecknat: Den 2 augusti 1916 av Elsa Cahling (Uppsala 29403:11)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    300
    Uppdaterad 12 mars 2021

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.