5 skålpund oxkött
5 skålpund svinkött (ej alltför magert)
5 skålpund fläsktärningar
1 kanna välling (ganska tjock)
Litet salpeter
Kryddor efter smak.
Arbetas 1 timme, sista kvarten skall fläsktärningarna i.
Recept från: Hemmansägarehustrun Olga Röström, Näset, Alnö.
Upptecknat: 1914 av Siri Nyberg (Uppsala 29403:11)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer