Pylsa från Sundsvall

Ingredienser

(för 6 pers)
1½ kg räntmat (lefver, lunga, hjärta, slaksida och jufver)
Vatten
Salt
¼ kg korngryn
1 rödlök
Hvitpeppar
Kryddpeppar

Beredning

Köttet tvättas och får ligga i vatten en stund. Sedan sättes det på i nytt vatten och får koka. Då köttet är färdigt, tages det upp och sättes på att kallna. Grynen sättas på i det spad, hvari köttet kokat, och när de äro färdiga, iblandas det hackade köttet jämte den skalade och finhackade löken, och alltsammans får koka upp, hvarefter pylsan afsmakas med salt och peppar. Serveras med potatis.

Recept från: Tunnbindare Olof Jakobsson, Sundsvall, Medelpad.
Upptecknat: Den 7 juni 1904 av Elisabeth Larsson. (Uppsala 29403:11)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    300
    Uppdaterad 12 mars 2021

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.