Leverkorv från Stöde

Ingredienser

3 liter korngryn
Några rödlökar
1 spädkalvlever
Ister
Salt
Kornmjöl
1 liter vatten

Beredning

Löken skalas och hackas och fräses i det smälta istret. Levern förvälles och hackas. Alla ingredienserna blandas så tillsammans, smeten lägges i knyten att koka 3 timmar.

Ätes uppstekt i skivor som middagsmat och kvällsmat.

Recept från: Bondhustrun Helena Påls, Usland, Stöde, Medelpad.
Upptecknat: 1915 av Signe Hellsén (Uppsala 29403:11)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    300
    Uppdaterad 12 mars 2021

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.