Lefverkaka från Sundsvall

Ingredienser

(För 6 personer)
½ kg lefver
¼ kg korngryn
½ liter skummad mjölk
½ kkp hvetemjöl
½ kkp russin
1-2 msk sirap
Salt

Beredning

Lefvern sköljes, kokas och sättes att kallna. Grynen kokas i det spad, hvari lefvern kokat, och när de äro färdiga och afsvalnade, blandas de med den rifna lefvern, mjölken, russinen, mjölet, sirap och salt tillsättes. Massan slås i smord form och gräddas i god ugnsvärme.

Serveras med lingonsylt.

Recept från: Kusken NA Nilsson, Sundsvall, Medelpad.
Upptecknat: Den 9 augusti 1904 av Elisabeth Larsson (Uppsala 29403:11)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    300
    Uppdaterad 12 januari 2021

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.