(För 3 personer)
4 hg hackadt oxkött
2 skorpor
½ dricksglas mjölk
2 tsk salt
¼ tsk hvitpeppar
1 ägg
1 mindre lök
3 msk smör
Skorporna stötas och löken hackas fint. Ägget vispas upp med mjölken och blandas väl tillsammans med köttet, skorporna och löken; salt och hvitpeppar tillsättes. Af smeten formas runda bullar, hvilka stekas i smör, först på den ena och sedan på de andra sidan, tills de äro vackert bruna, då de upptagas och serveras å en kalott.
Det i pannan kvarblifna smöret uppfräses med litet kokande vatten och slås öfver köttbullarne, såsom sås.
Söndags- och hvardagsmat. Middagsrätt.
Recept från: Arbetaren EJ Eriksson, Skönvik, Skön, Medelpad.
Upptecknat: 1897 av Jenni Bünsow (Uppsala 29403:11)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer