(För 6 personer)
1 kalflefver
2 hg späck
1 msk smör
1 msk mjöl
2 lagerbärsblad
6 hvipepparkorn
1 msk salt
Lefvern tvättas i kallt vatten och får därefter afrinna. Späcket skäres i strimlor, och med dessa späckas lefvern, som brynes i smöret. Mjölet, lagerbärsbladen, hvitpepparkornen och saltet strös öfver, mjölken påspädes och lefvern får steka 1½ timma. Då den är stekt skäres den i skifvor och lägges på ett fat. Såsen hälles öfver lefvern.
Recept från: Måleriarbetarehustrun Anna Dehlin, Hudiksvall, Hälsingland.
Upptecknat: Den 12 augusti 1904 av Lydia Ahlstedt.
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer