Stekt lefver från Hudiksvall

Ingredienser

(För 6 personer)
1 kalflefver
2 hg späck
1 msk smör
1 msk mjöl
2 lagerbärsblad
6 hvipepparkorn
1 msk salt

Beredning

Lefvern tvättas i kallt vatten och får därefter afrinna. Späcket skäres i strimlor, och med dessa späckas lefvern, som brynes i smöret. Mjölet, lagerbärsbladen, hvitpepparkornen och saltet strös öfver, mjölken påspädes och lefvern får steka 1½ timma. Då den är stekt skäres den i skifvor och lägges på ett fat. Såsen hälles öfver lefvern.

Recept från: Måleriarbetarehustrun Anna Dehlin, Hudiksvall, Hälsingland.
Upptecknat: Den 12 augusti 1904 av Lydia Ahlstedt.

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    300
    Uppdaterad 08 januari 2021

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.