(För 5 personer)
1 kg kött
1 tsk hvitpeppar
1 msk salt
2 ägg
1 rödlök
Skorpbröd
Vatten
Flottyr
Köttet hackas fint eller males, peppar, salt, skorpbröd och äggen blandas med köttet, hvarefter smeten spädes med vatten tills den är lagom lös. Af smeten formas runda bullar som stekas i flottyr, löken skalas och skäres i bitar samt brynes. Såsen spädes med vatten och afredes, afsmakas med salt.
Recept från: Hemmansägarhustru Tilda Larsson, Hemlingby, Valbo, Gästrikland.
Upptecknat: Den 1 augusti 1901 av Greta Wesslén (Uppsala 29403:6)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer