Hönsfrikadeller från Eftra

Ingredienser

(För 4 personer)
Bröstet af en kokad höna
2 ägg
2 msk smör
1 tsk salt
½ tsk hvitpeppar
tsk rifven muskotnöt
2 msk hvetemjöl
½ liter hönsbuljong
2 dl vatten

Beredning

Hönsköttet males och blandas med de uppvispade äggen och det smälta smöret. Smeten kryddas med saltet, pepparn och den rifna muskoten. Af smeten formas små bullar, som rullas i hvetemjölet. Bullarna få sedan koka en stund med litet vatten.

Recept från: Bondhustrun Sofia Bengtsson, Uglarps by, Eftra, Halland.
Upptecknat: Den 7 augusti av Alice Frennesen (Uppsala 29403:7)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    300
    Uppdaterad 08 januari 2021

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.