Blött paltbröd från Orsa

Ingredienser

Ett stycke fläsk med flott
2 paltbrödskakor
1 liter mjölk

Beredning

Fläsket skäres i skifvor, samt stekes i en panna. När fläsket är stekt, på båda sidor, upptas det. I fläskflottet ibrytes paltbrödet (bröd bakat af blod) samt mjölken påhälles och detta får koka till brödet blir mjukt. Det aflyftes af elden, samt ätes tillsammans med fläsket.

Recept från: Hemmansägare Garn Anders Andersson, Skattungbyn, Orsa, Dalarna.
Upptecknat: Den 21 juli 1897 av Regina Björklund (Uppsala 29403:3b)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    300
    Uppdaterad 07 januari 2021

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.