Stuvad rödbetsstjälk från Bjäre

Ingredienser

1 kg rödbetsstjälk
Vatten
Salt
1½ msk smör
3 msk mjöl
¾ l mjölk
Socker
salt

Beredning

Blasten skäres av, stjälkarna skäres i 1 cm långa bitar, sköljas väl, läggas i kokande saltat vatten. Då de äro mjuka slås de upp i durkslag att rinna av. Smör och mjöl sammanfräsas, mjölken spädes på och får koka 10 min. Stjälkarna läggas i. Stuvningen avsmakas.

Recept från: Fru Ida Karlsson, Malen, Bjäre, Skåne.
Upptecknat: Den 16 juli 1912 av Ebba Cederwall. Uppsala 29403:14.

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 04 januari 2021

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.