(För 8 personer)
1½ liter kokt, kall potatis
2 kkp skorpmjöl
1 liter mjölk
2 ägg
1 tsk ingefära
1 msk salt
2 msk smör
Potatisen rifves eller males på kvarn, äggen vispas upp i mjölken och blandas i potatisen tillsammans med skorpbrödet och kryddorna. Detta blandas väl hvarefter massan slås i smord form att gräddas i ordinär ugnsvärme, hvilket tar ungefär 1 timme.
Serveras varm till spicket fläsk.
Recept från: Arrendatorshustru Carolina Isaksson, Skeppsås, Östergötland.
Upptecknat: Den 16 augusti 1905 av Ruth Ekdal (Uppsala 29403:24)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer