Stekt sill med lingonsås från Västra Eneby

Ingredienser

(För 3 personer)
2 Salta sillar
1 kkp groft rågmjöl
1 msk flottyr

Beredning

Sillen vattenlägges dagen förut; rensas och sköljes. Benen borttages. Den vändes i groft rågmjöl och stekes i flottyr

Ingredienser

Lingonsås:
4 dl mjölk
2 msk sura lingon
1 msk sirap
1 tsk socker

Beredning

Mjölken vispas tillsammans med lingonen, sirapen och sockret.

Recept från: Hustrun Anna Mathilda Svensson, gift med hälftenbrukaren Axel Svensson, Stora Rothult, Västra Eneby, Östergötland.
Upptecknat: Den 4 augusti 1904 av Signe Liljedahl (Uppsala 29403:24)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    300
    Uppdaterad 29 december 2020

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.