(För 3 personer)
2 Salta sillar
1 kkp groft rågmjöl
1 msk flottyr
Sillen vattenlägges dagen förut; rensas och sköljes. Benen borttages. Den vändes i groft rågmjöl och stekes i flottyr
Lingonsås:
4 dl mjölk
2 msk sura lingon
1 msk sirap
1 tsk socker
Mjölken vispas tillsammans med lingonen, sirapen och sockret.
Recept från: Hustrun Anna Mathilda Svensson, gift med hälftenbrukaren Axel Svensson, Stora Rothult, Västra Eneby, Östergötland.
Upptecknat: Den 4 augusti 1904 av Signe Liljedahl (Uppsala 29403:24)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer