(För 3 personer)
5 hg abborre
6 dl vatten
7 kryddpepparkorn
5 små dillkvistar
1 tsk salt
Abborrarna fjällas, rensas och sköljes, hvarefter de påsättas i kallt vatten tillsammans med kryddorna. När fenorna lossna är fisken färdig.
Recept från: Arbetarehustru Klara Karlsson, Hageby, Östra Skrukeby, Östergötland.
Upptecknat: Den 4 augusti 1904 av Elsa Andersson (Uppsala 29403:24)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer