Kokta abborrar från Östra Skrukeby

Ingredienser

(För 3 personer)
5 hg abborre
6 dl vatten
7 kryddpepparkorn
5 små dillkvistar
1 tsk salt

Beredning

Abborrarna fjällas, rensas och sköljes, hvarefter de påsättas i kallt vatten tillsammans med kryddorna. När fenorna lossna är fisken färdig.

Recept från: Arbetarehustru Klara Karlsson, Hageby, Östra Skrukeby, Östergötland.
Upptecknat: Den 4 augusti 1904 av Elsa Andersson (Uppsala 29403:24)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Uppdaterad 29 december 2020

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.