Stekt sill i nattrock med färsk potatis från Öxnevalla

Ingredienser

(För 7 pers)
7 salta sillar
3 liter potatis
Vatten
Salt

Beredning

Sillen sköljes och viras in i papper som förut blifvit smordt med smör. Sedan stekes den på glöd.

Potatisen tvättas, lägges i kokande saltadt vatten och får koka en kvart.

Recept från: Stathustrun Thilda Johansson, Östra Aplagården, Öxnevalla, Västergötland
Upptecknat: 1903 av Gertrud Ekberg. (Uppsala 29403:20)

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    300
    Uppdaterad 28 december 2020

    INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN

    Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.


    Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.