(För 7 pers)
7 salta sillar
3 liter potatis
Vatten
Salt
Sillen sköljes och viras in i papper som förut blifvit smordt med smör. Sedan stekes den på glöd.
Potatisen tvättas, lägges i kokande saltadt vatten och får koka en kvart.
Recept från: Stathustrun Thilda Johansson, Östra Aplagården, Öxnevalla, Västergötland
Upptecknat: 1903 av Gertrud Ekberg. (Uppsala 29403:20)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer