4 salta sillar
1 tekopp rågmjöl
2 msk flott
1 kkp mjölk
Sillarna läggas i vatten ca 5 tim före användande. Sillen rensas o sköljes samt rullas i mjölet. Stekas sedan i flottet. När nästan färdiga hälles mjölken öfver dem och få sedan steka ett par minuter. Läggas sedan upp o såsen hälles öfver.
Recept från: Hemmansägarhustru Josefina Samuelsson, Smedsgården Skara landsförsamling.
Upptecknat: Den 20 juli 1905 av M Schröder. (Uppsala 29403:20)
Du måste vara inloggad för att få kommentera
Stängd för fler kommentarer
INSTITUTET FÖR SPRÅK OCH FOLKMINNEN
Isof, Institutet för språk och folkminnen, är en myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om språk, dialekter, folkminnen, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige.
Gå till institutets webb: www.isof.se Länk till annan webbplats.
Kommentarer